Proteza dentara acrilica

Proteza dentara pret.

Oferta

Proteza dentara maxilara + proteza dentara mandibulara + extractia dintilor irecuperabili = 3000 lei

Suna acum pentru o programare!

0745080794

Este posibil ca intr-un anumit moment al vietii dentistul sa iti recomande sa porti o proteza dentara.

Chiar daca la inceput acest lucru poate parea o tragedie de felul, “nu credeam ca o sa mi se intample tocmai mie”, trebuie sa ne gandim ca acest tratament este adoptat de milioane de oameni din intreaga lume, care traiesc, zambesc si mesteca cu ajutorul protezelor dentare.

Proteza dentara  trebuie perceputa ca o piesa protetica, ce inlocuieste dintii pierduti si care ne ajuta sa ne integram in viata sociala si sa ne alimentam corect.

.

Amanarea momentului in care ne hotaram sa purtam o proteza dentara, prin formula ” nu pun proteza, lasa ca strang bani si pun implante “, nu va face decat sa inrautateasca situatia, deoarece va duce in timp la distructia osului cu repercursiuni negative asupra stabilitatii unei viitoare proteze dentare. De asemenea, daca vom lua hotararea inserarii unui implant dentar, vom constata ca nu mai avem os si medicul trebuie sa recurga la procedee de aditie osoasa, crescand astfel pretul, complexitatea si durata interventiei. Este benefic pentru pacient, ca in primul moment dupa extractiile dentare, sa realizam o protezare, printr-o proteza dentara acrilica, numita protezare imediata.  In lipsa protezelor dentare, masticatia nu se va putea face corect, pacientul fiind obligat sa inghita nemestecat, cu repercursiuni asupra sanatatii lui.

In cazul in care stomatologul recomanda extragerea dintilor irecuperabili (infectii, mobilitate, etc…), va exista o perioada de tranzitie, in care vom trece de la momentul initiala la edentatie si apoi la pacientul purtator de proteza dentara.

Pentru confectionarea protezei dentare vom trece prin urmatoarele etape:

 • amprentarea campului protetic, folosind materiale elastice

 • determinarea muscaturii cu ajutorul unor sabloane din ceara

 • determinarea culorii dintilor folosind o cheie de culori

 • proba machetei din ceara a viitoarei proteze dentare, care va prefigura forma, culoarea si intinderea protezei dentare

 • insertia si adaptarea protezei finale.

  Din acest moment pacientul va avea nevoie de timp pentru a se obisnui cu proteza dentara.

Pacientul se va prezenta in cabinetul stomatologic ori de cate ori este nevoie pentru mici retusuri, si pentru a face aceste piese protetice cat mai confortabile

Miscarile masticatorii realizate cu  proteza dentara nu vor fi asa de ample ca cele realizate cu dintii naturali, dar vor permite o masticatie satisfacatore pentru alimentatia pacientului.

Este posibil ca pentru o perioada scurta de timp, pacientrul sa intampine dificultati in articularea anumitor consoane, de aceea, in primele doua saptamani, recomandam pacientului, sa vorbeasca sau sa citeasca cu glas tare.

Igienizarea protezelor dentare;

Protezele dentare vor fi spalate in fiecare zi, folosindu-se o periuta speciala si un sapun lichid.

Pentru imbunatatirea adeziunii se pot folosi paste adezive tip “Corega, Fixodent, etc…”

Pentru indepartarea depozitelor de pe proteze, se pot folosi tablete efervescente pentru curatarea protezei dentare.

O varianta imbunatatita a protezelor acrilice sunt:

 • proteza dentara cu capse

 • proteza dentara flexibila sau elastica

 • proteza dentara pe implante

Caz clinic rezolvat in cabinetul nostru …

Vezi si alte “cazuri clinice”!

Citeste si depre:

 • proteza elastica sau flexibila
 • proteza dentara cu capse
 • proteza scheletata
 • proteza dentara pe implante

Ne puteti gasi si cu urmatoarele cuvinte cheie:

Proteza dentara acrilica, proteza dentara, proteza dentar pret, pret proteza, pret proteza dentara,  protezelor dentare, protezei dentare, implante, implant dentar, proteze dentare, piese protetice.

Esti gata sa zambesti?

Fa-ti o programare!