Coroanele de zirconiu
Coroanele de zirconiu, de fapt coroane de ceramica pe zirconiu sau zirconiu integral, ce capata o pondere din ce in ce mai mare in stomatologia estetica.
Intr-o perioada foarte scurta de timp, putem scapa de neplacerile cauzate de culoarea dintilor, lipsa alinierii lor si supra sau subdimensionarea folosind coroane de ceramica integrala, coroane de zirconiu sau fatete.
Estetica:
Cerintele estetice ale vietii moderne dicteaza si in stomatologie dorinta de perfectiune, de “alb”, de dinti stralucitori si aliniati perfect. Acest deziderat il putem obtine prin fatetarea dintilor sau acoperirea lor cu coroane de invelis, care redau coloritul, stralucirea si transluciditatea unei danturi de vis.
Din ce sunt realizate coroanele de Zirconiu:
Coroanele de zirconiu sunt realizate dintro capa de oxid de zirconiu foarte rezistenta, acoperita cu un strat subtire de ceramica, care le confera naturalete si luciul caracteristice dinetelui natural.
Zirconiul un metal alb cu o duritate de 12 ori mai mare decat a metalului, si cu proprietati superioare acestuia privind transluciditatea si reflexia luminii, il impune in restaurarile in zona frontala.
In prelucrarea zirconiului, se folosesc softuri speciale si tehnologia CAD CAM. Acesta este supus apoi procesului de sinterizare. Acesta tehnica devanseaza cu mult metodele clasice de topire si turnare, folosite in prelucrarea metalelor, obtinand pentru lucrarile de zirconiu elemente de mare precizie.
Nu in ultimul rand, biocompatibilitatea elementul hotarator pentru persoanele care prezinta alergii sau hipersensibilitate, il recomada ca fiind cel mai potrivit.
Zirconiu este folosit cu succes in momentul de fata si in protezarea pe implanturi, putem realiza prin aceesi tehnica CAD CAM coroane de zirconiu sau ceramica pe zirconiu pe implant. De asemenea bontul protetic, legatura dintre implant si coroana propriu-zisa poate fi realizata in laborator, la cererea pacientului, din zirconiu.
Etapele realizarii coroanelor de zirconiu:
-
in prima etapa, se realizeaza prepararea si pregatirea dintilor pentru viitoarea lucrare protetica. Acesta etapa poate sa necesite una sau mai multe sedinte de pregatire.
-
In a doua etapa, se va face un mulaj dupa dintii ce urmeza sa primeasca lucrarea.
-
In a treia etapa, se face proba capelor de zirconiu.
-
In a patra etapa, se va face proba lucrari finale.
-
In a cincea etapa se face cimentarea.
In functie de complexitatea lucrarii, acestor etape initiale li se pot adauga si alte proceduri.
Pe piata romaneasca actuala, exista diferite tipuri si calitati de zirconiu, unele dintre acestea avand o calitate inferioara si indoielnica si o provenienta “necunoscuta”. Laboratorul nostru foloseste zirconiu BRUXZIR si NEXXZIR de o calitate superioara. Acestea au certificat de calitate ISO si o provenienta USA.
BRUXZIR si NEXXZIR sunt zirconii solizi pentru coroane si punti, si sunt recomandati atat in USA cat si in intreaga lume, datorita rezistentei si esteticii dovedite. Acestea se pot fi folosi in aproape orice situatie clinica.
Aceste zirconii monolitice sunt recomandate de asemenea si pentru lucrari pe implanturi, punti totale si incrustratii.
Binecunoscuta institutie de certificare a materialelor dentare “The Dental Advisor” a realizat un studiu pe un total de 475 de lucrari de zirconiu BRUXZIR pe o perioada de 4 ani.
Dupa controlul de 3 ani aceste lucrari au obtinut o nota de 4.93 (din 5), adica o performanta de 98.5%. Acest lucru il recomanda ca material excelent pentru lucrarile protetice din punct de vedere estetic si al rezistentei mai ales in zona laterala.
Citeste si depre:
Ne puteti gasi si cu urmatoarele cuvinte cheie:
Coroanele de zirconiu, coroana de zirconiu, coroane de zirconiu, coroane de ceramica integrala, coroane de ceramica pe zirconiu, zirconiu integral, zirconiu pe implant, oxid de zirconiu, zirconiu, zirconiului, protezarea pe implanturi, lucrari pe implanturi, implant, fatetarea dintilor, fatete, culoarea dintilor, dinti stralucitori, tehnologia CAD CAM, tehnica CAD CAM, bontul protetic, lucrare protetica, lucrarile protetice, coroane si punti, punti totale, incrustratii, zirconii solizi, zirconii monolitice.